Onze korte “Walrick” route (25 minuten)

U steekt vanaf het parkeerterrein de weg over en volgt het bospad (rode paaltjes). Hierna loopt u in oostelijke richting (rechts), steekt na ± 100 meter voorzichtig de St. Walrickweg over en wandelt dan dwars door het Botersnijderven. Na twee maal rechts te zijn afgeslagen ligt links het Meeuwenven. Vroeger zaten hier honderden kokmeeuwen. Aan het eind van het bospad gaat u rechts de verharde weg op en na 150 meter bent u weer terug op ons terras voor een welverdiende rust.

Er zijn 2 routes uitgezet die tegenover ons restaurant beginnen. Als u vanaf het parkeerterrein de weg oversteekt kunt u de “rode” en de “gele” route volgen aan de hand van de gekleurde paaltjes. De “rode” route is 3,5 km lang en de “gele” route 6,5 km lang.

Vanaf heden kunt u ook gebruik maken van het familiepad dat speciaal aangelegd is. Het familiepad is een korte rolstoeltoegankelijke route van 1,6 kilometer door het prachtige Overasseltse- en Hatertse vennen gebied. De route biedt mooie vergezichten en brengt je langs de legendarische Koortsboom. Via deze link vind u meer informatie over deze route. https://www.visitnijmegen.com/routes/2993579433/familiepad-overasseltse-en-hatertse-vennen

Er zijn verschillende fietsroutes in de buurt van St. Walrick. Via Op www.lekkerfietsen.nl is een groot aantal fietsroutes gratis te downloaden. Deze zogenoemde themaroutes maken gebruik van het populaire fietsknooppuntennetwerk waardoor ze zeer gemakkelijk te volgen zijn. De routes zijn ook te koop bij de VVV kantoren.
Ook het zelf maken van een fietsroute is buitengewoon eenvoudig. Op de kaart van de online routeplanner bepaalt u zelf uw start- en eindpunt en klikt u de gewenste punten aan die uw route verbinden. Met de nummers van de knooppunten volgt u onderweg de borden die overal in het gebied staan.